A Nemzeti Színház szerint nem szüntették meg Udvaros Dorottya szerződését

2024. május 3. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Udvaros Dorottya művésznő a Nemzeti Színház társulatának tagja, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, mely a mai napig nem került megszüntetésre és felmondásra” – közölte a Nemzeti Színház péntek délután, nem sokkal azután, a Kossuth-díjas színésznő a Magyar Hangnak adott interjúban azt mondta, Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését, ezért 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat.

„Huszonkét éve dolgozom a Nemzetiben, és mindvégig társulati tagként gondoltam magamra, holott valójában csak öt éve vagyok a színház munkavállalója, addig, a kollégáimhoz hasonlóan, vállalkozóként szerződtem az intézménnyel. Az elmúlt öt évben évente újítottuk meg a megállapodást, egészen mostanáig” – magyarázta Udvaros a Magyar Hangnak.

A lapnak azt mondta, Vidnyánszky legfőbb érve az volt, hogy a Nemzeti nehéz anyagi helyzetben van, de azt is kifogásolta, hogy állítása szerint Udvaros „nem teljesítette a kötelező előadásszámát”.

Udvaros 2002-ben szerződött a színházhoz, így dolgozott Schwajda György, Jordán Tamás, Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila igazgatói irányítása alatt is. Jelenleg négy szerepet visz a színházban. A színésznőt 2023-ban beválasztották a nemzet színészei közé, 22 év után távozik a Nemzeti társulatából.

Már április elején felröppentek a hírek, hogy Vidnyánszky Attila egyelőre nem írta alá a Kossuth-díjas színésznő szerződését a következő évadra. Akkor kerestük a Nemzeti Színházat, ahonnan azt a választ kaptuk, egyelőre nem kívánnak nyilatkozni, de amint lesz az ügyben megosztható információjuk, közzéteszik.

Kerestük a Nemzeti Színházat azzal kapcsolatban, hogy tisztázzák, pontosan milyen szerződési viszonyban áll a színésznő a színházzal, és milyen szerződésről mondhatta, hogy az igazgató nem hosszabbította meg. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!