Udvaros Dorottya tagadja a Nemzeti állítását, szerinte Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a munkaszerződését

2024. május 3. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

„Március 22-én pénteken 11.00-kor volt szerződtetési tárgyalásom a vezérigazgató úrral, amikor is közölte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a munkaszerződésemet. Azokra darabokra, amik még műsoron maradnak és játszom bennük, azokra egyedi szerződést kapok majd május közepén”

– ezt válaszolta Udvaros Dorottya a Telex kérdésére, miután a színésznőnek elküldtük a Nemzeti Színház hivatalos közleményét, amelyben röviden az állt: „Udvaros Dorottya művésznő a Nemzeti Színház társulatának tagja, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, mely a mai napig nem került megszüntetésre és felmondásra”.

A Kossuth-díjas színésznő a pénteken megjelent Magyar Hangnak adott interjúban azt mondta, Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését, ezért 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat. Udvaros szerint az igazgató legfőbb érve az volt, hogy a Nemzeti nehéz anyagi helyzetben van, de azt is kifogásolta, hogy állítása szerint Udvaros „nem teljesítette a kötelező előadásszámát”.

Kerestük a Nemzeti Színházat is azzal kapcsolatban, hogy tisztázzák, pontosan milyen szerződési viszonyban áll a színésznő a színházzal, és milyen szerződésről mondhatta, hogy az igazgató nem hosszabbította meg. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!