Alec Baldwin szerint a rendezőasszisztens és a fegyverkezelő felelős a tragédiáért

2022. augusztus 20. – 14:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alec Baldwin a rendezőasszisztenst és a fegyverkezelőt tette felelőssé a 2021. októberi tragikus balesetért, ám a színész szerint sem saját maga, sem más nem fog börtönbe kerülni, derül ki a CNN-nek adott interjújából. Baldwin többek között arról is beszélt, azóta mindennap eszébe jut a tragédia, ami „éveket vett el az életéből”, és ha nem lenne mellette a felesége, valószínűleg már rég visszavonult volna a szakmától.

2021 októberében a Rust című western forgatásán meghalt Halyna Hutchins operatőr, miután Alec Baldwin egy olyan fegyverrel lőtt rá egy jelenet próbájakor, amiről azt gondolták, hogy vaktölténnyel van töltve. Hutchins a kórházba szállításkor meghalt. Baldwin volt a film producere is, a forgatást leállították.

A forgatások alatti fegyverhasználatról és annak szabályozásáról ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Alec Baldwin a nyomozati akták részét képező képen az operatőr Halyna Hutchins halála után a Bonanza Creek Ranchon, az új-mexikói Santa Fében 2022. október 21-én – Fotó: AFP
Alec Baldwin a nyomozati akták részét képező képen az operatőr Halyna Hutchins halála után a Bonanza Creek Ranchon, az új-mexikói Santa Fében 2022. október 21-én – Fotó: AFP

Az FBI nemrég befejezett törvényszéki vizsgálata szerint Alec Baldwin meghúzta a ravaszt az ominózus fegyveren. Baldwin végig azt állította, hogy a forgatás közben véletlenül lőtte le Halyna Hutchinst, a fegyver magától sült el, ő nem húzta meg a ravaszt.

A lelőtt Hutchins családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított pert, a kereset szerint felelőtlen munkavégzés és a költségcsökkentés vezetett Hutchins halálához.

A Santa Fe megyei seriff hivatala vizsgálta az esetet, arra összpontosítva, hogy hogyan kerülhetett egy éles lövedék a forgatásra. A házkutatási parancsokból kiderült, hogy a fegyverkezelő, Reed Gutierrez töltötte meg a 45-ös Coltot olyan lövedékekkel, amelyekről azt hitte, hogy műlövedékek. Ezután odaadta a fegyvert Dave Halls első rendezőasszisztensnek, aki azt állította, hogy úgy adta át az Baldwinnak, hogy a fegyver biztonságos.

Az interjúban Baldwin lényegében ő kettőjüket teszi felelőssé Hutchins haláláért, de nem gondolja, hogy akármelyikük ellen is vádat emelnének.

„Két ember van, aki nem azt tette, amit kellett volna. Nem szeretném, hogy börtönbe kerüljenek, vagy hogy az életük pokollá váljon. De azt igen, hogy mindenki tudja, ez a két ember felelős azért, ami történt.”

Baldwin azon is elgondolkodott, vajon Seth Kenney, a film kellékszállítója véletlenül éles töltényeket juttatott-e el a film forgatására. A színész továbbá azt mondta, felbérelt egy magánnyomozót, akinek jelentése alapján úgy látja, nem fognak vádat emelni ellene.

Baldwin azt állítja, öt szerepből rúgták ki az incidens óta, azóta pedig különösen félti testi épségét, hogy Donald Trump volt amerikai elnök megvádolta azzal, szándékosan ölte meg Hutchinst. „Ha nem lenne a feleségem, nem tudom, hol lennék most... Ha ő nem lenne, valószínűleg visszavonultam volna, eladtam volna mindenemet, vettem volna egy házat a semmi közepén” – mondta a színész.

Alec Baldwin Budapesten forgat idén, ő és Olga Kurylenko lesznek a főszereplői a Chief Of Station című kémfilmnek, amit a Deadline információi szerint valamikor 2022-ben a magyar fővárosban fognak forgatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!