Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt perel az Alec Baldwin által véletlenül lelőtt operatőr családja

2022. február 15. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden pert indított Halyna Hutchins, a Rust című Alec Baldwin-film forgatásán tavaly október 21-én lelőtt operatőr családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. A kereset szerint felelőtlen munkavégzés és a költségcsökkentés vezetett Hutchins halálához. Az október 21-i forgatási napon Alec Baldwin kezében sült el egy – mint később kiderült, éles – fegyver, amelynek lövedéke átfúrta az operatőr testét, majd a rendező Joel Souza vállában állt meg. Hutchinst repülővel szállították egy albuquerque-i kórházba, ahol meghalt. Baldwin később többször is határozottan állította, hogy a fegyver úgy sült el, hogy nem húzta meg a ravaszt.

A keresetben Baldwin mellett a film hét producerét – Ryan Smitht, Allen Cheney-t, Nathan Klinghert, Ryan Wintersternt, Anjul Nigamot, Matthew DelPianót és Emily Salvesont –, valamint több stábtagot neveznek meg felelősként.

A Santa Fe megyei seriff hivatala vizsgálja az esetet, arra összpontosítva, hogy hogyan kerülhetett egy éles lövedék a forgatásra. A házkutatási parancsokból kiderült, hogy a fegyverkezelő, Reed Gutierrez töltötte meg a 45-ös Coltot olyan lövedékekkel, amelyekről azt hitte, hogy műlövedékek. Ezután odaadta a fegyvert Dave Halls első rendezőasszisztensnek, aki azt állította, hogy úgy adta át az Baldwinnak, hogy a fegyver biztonságos.

Korábban három másik stábtag is keresetet nyújtott be a készítők ellen, míg a fegyverkezelő Gutierrez a lőszereket a forgatás számára biztosító Seth Kenney-t perelte be, írja a Variety.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!