Filmes kellékként használt fegyver sült el Alec Baldwin kezében, meghalt a vezető operatőr, a rendező megsérült

2021. október 22. – 05:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig tisztázatlan körülmények között meghalt egy stábtag, egy másik pedig megsérült egy fegyverbalesetben a Rust című film forgatásán Új-Mexikóban, írja a CNN. A Santa Fe megyei seriff közlése szerint a filmes kellékként használt fegyver Alec Baldwin színész-producer kezében volt.

Az áldozat a film vezető operatőre, a 42 éves Halyna Hutchins. Helikopterrel kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Alec Baldwin – Fotó: Mark Sagliocco / Getty Images North America / Getty Images via AFP
Alec Baldwin – Fotó: Mark Sagliocco / Getty Images North America / Getty Images via AFP

Az incidens másik áldozata, aki túlélte a lövést, a 48 éves rendező, Joel Souza. Az ő állapotáról egyelőre nem közöltek részleteket, de a Sky News szerint már kijöhetett a kórházból.

A nyomozók még vizsgálják, pontosan milyen fegyver okozta a tragédiát, ami helyi idő szerint csütörtökön kora délután, kevéssel két óra előtt történt egy népszerű forgatási helyszínen, Bonanza Creek Ranchen. Hangsúlyozták, hogy az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, amíg minden körülményt fel nem tártak.

Baldwin önként ment be a rendőrségre, és miután beszélt a nyomozókkal, szabadon elhagyhatta az épületet.

Baldwin szóvivője az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a kellékfegyverben vaktöltény volt, de az valamiért rosszul sült el, és halálos sérülést okozott.

A CBNS Los Angeles riportjában megszólalt egy nyugdíjas kaliforniai rendőrtiszt, aki fegyverszakértőként rendszeresen dolgozott forgatási helyszíneken is. Azt mondta, a körülmények alapján számára egyértelműnek tűnik, hogy éles lőszer volt a tárban.

A BBC szerint Halyna Hutchins Ukrajnában született, egy szovjet katonai bázison nőtt fel az északi sarkkörnél. Kijevben újságírást tanult, majd Los Angelesbe költözött, ahol elsajátította a filmezés alapjait. Az American Cinematographer magazin 2019-ben a feltörekvő csillagok közé sorolta. Tavaly ő volt a vezető operatőre az Archenemy című akciófilmnek, amit Adam Egypt Mortimer rendezett.

A Rust egy 1880-as években játszódó westernfilm lesz Alec Baldwin, Travis Fimmel és Jensen Ackles főszereplésével. A forgatást felfüggesztették, a munka folytatásáról egyelőre nincs hír.

Korábbi hasonló esetek Hollywoodban

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak. 1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán oroszrulettet játszva. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!