A rendezőasszisztens adta Baldwinnak a fegyvert, amit éles lőszerrel töltöttek meg

2021. október 23. – 07:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Éles lőszerrel volt megtöltve Alec Baldwin kellékfegyvere, amivel azután véletlenül eltalálta a film vezető operatőrét, a 42 éves Halyna Hutchinst, illetve a mögötte ülő Joel Souza rendezőt Rust c. filmjének új-mexikói forgatásán csütörtökön – derült ki a megyei seriff jelentéséből, amelyet a helyi bíróságnak küldött pénteken. A lövések következtében Hutchins meghalt, míg a 48 éves rendező már elhagyhatta a kórházat. Az éles lőszerrel megtöltött fegyvert a seriff jelentése szerint egy rendezőasszisztens adta Baldwinnak azzal, hogy biztonságos. Ő sem tudta, hogy éles lőszer van benne – írja szemléjében az MTI.

Az ügy iratai szerint Dave Halls segédrendező találomra felkapott egy fegyvert azok közül amiket a Hannah Gutierrez fegyvermester előre kikészített egy asztalra, és átadta Baldwinnak, jelezve, hogy biztonságos.

A nyomozók bírósági végzésben kaptak felhatalmazást arra, hogy lefoglalják a bizonyítékokat, köztük Baldwin akkori jelmezét, a forgatáson használt fegyvereket és lőszereket, valamint a történtekről készült felvételeket.

Számos kellékfegyver csak utánzat, de vannak köztük valódi fegyverek is, amelyeket vaktölténnyel töltenek meg az életszerű és látványos hatások miatt. A vaktöltények annak ellenére, hogy nem tartalmaznak lövedéket, csak lőport, kis távolságon belül halálosak lehetnek. A kellékfegyvereket használó forgatásokon ezért az előírásoknak megfelelően fegyvermestereket alkalmaznak, akik feladata felügyelni a potenciálisan veszélyes eszközök biztonságos használatát.

Baldwin pénteken „tragikus balesetnek” minősítette a történteket, és közölte, mindenben együttműködik a hatóságokkal. A forgatási munkálatokat megszakították. A seriff hivatala szerint nem emeltek vádat, a nyomozást azonban még nem zárták le. A rendőrség hangsúlyozta, hogy Baldwin önként tett tanúvallomást a történtekről.

Ebben a cikkünkben részletesen írtunk a Baldwin-eset tapasztalatáról, hogy miért nem lehet lefaragni a protokollból.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!