Az FBI szerint Alec Baldwin meghúzta a ravaszt a gyilkos fegyveren

2022. augusztus 14. – 10:06

frissítve

Az FBI szerint Alec Baldwin meghúzta a ravaszt a gyilkos fegyveren
Alec Baldwin a nyomozati akták részét képező képen az operatőr Halyna Hutchins halála után a Bonanza Creek Ranchon, az új-mexikói Santa Fe-ben – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Alec Baldwin meghúzta a ravaszt azon a fegyveren, amely megölte az egyik operatőrt a Rust című film forgatásán, ez áll abban az FBI-jelentésben, amit a Sky News szerzett meg. Baldwin, aki a film egyik producere is volt, mindig azt mondta, hogy a forgatás közben véletlenül lőtte le Halyna Hutchinst, a fegyver magától sült el, ő nem húzta meg a ravaszt. „Nem húztam meg a ravaszt. Soha nem emelnék fegyvert senkire, és húznám meg a ravaszt. Soha” – mondta Alec Baldwin amerikai színész az ABC televíziónak adott interjújában.

Az FBI nemrég befejezett törvényszéki vizsgálata szerint azonban a szóban forgó fegyvert nem lehetett volna elsütni a ravasz fizikai meghúzása nélkül, mivel a kalapács (a fegyver azon része, amely az ütőszegre üt) negyed- és félcsapó állásban volt, és a fegyver „nem sülhetett el a ravasz meghúzása nélkül”.

A megállapításokat az új-mexikói orvosszakértői hivatal felülvizsgálta, és az új boncolási jegyzőkönyv emberölés helyett már balesetnek minősítette Hutchins halálát, azt írva: „A halált mellkasi lőtt seb okozta.” Arra, hogy a fegyvert szándékosan töltötték volna meg éles lőszerrel, nem találtak elegendő bizonyítékot.

Baldwin úgy tudta, hogy a western új-mexikói forgatásán kezébe adott 45-ös Colt töltetlen volt, és azt mondta, hogy „valaki felelős azért, ami történt, de tudom, hogy nem én vagyok az”.

A lelőtt Halyna Hutchins családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított pert, a kereset szerint felelőtlen munkavégzés és a költségcsökkentés vezetett Hutchins halálához.

A Santa Fe megyei seriff hivatala vizsgálta az esetet, arra összpontosítva, hogy hogyan kerülhetett egy éles lövedék a forgatásra. A házkutatási parancsokból kiderült, hogy a fegyverkezelő, Reed Gutierrez töltötte meg a 45-ös Coltot olyan lövedékekkel, amelyekről azt hitte, hogy műlövedékek. Ezután odaadta a fegyvert Dave Halls első rendezőasszisztensnek, aki azt állította, hogy úgy adta át az Baldwinnak, hogy a fegyver biztonságos.

Alec Baldwin Budapesten forgat idén, ő és Olga Kurylenko lesznek a főszereplői a Chief Of Station című kémfilmnek, amit a Deadline információi szerint 2022-ben a magyar fővárosban fognak forgatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!