Donald Trump hívei is fülkötést raktak magukra a volt elnökkel szolidálva

2024. július 18. – 14:21

Másolás

Vágólapra másolva

Új divathullám indult el a republikánusok körében: a július 15–18. között tartott republikánus kongresszuson több kép- és videófelvétel alapján úgy látszik, Trump támogatói a volt elnökkel való szolidaritásból fehér kötést raktak a jobb fülükre. A kongresszuson politikusok és republikánus hívek gyűltek össze az éves konferencián, amelynek végén Donald Trump hivatalosan is elfogadja a párt elnökjelölti posztját.

Donald Trump amerikai exelnököt és az idei elnökválasztás nem hivatalos republikánus elnökjelöltjét egy merénylő szombaton egy pennsylvaniai kampányeseményen lőtte meg. A merénylő több lövést is leadott a színpadtól kb. 130 méterre levő raktárépület tetejéről. Egy találta el Trumpot, aki a fülén sérült meg. A további lövések a nézők közé csapódtak, egy ember meghalt, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A védelem biztonsági hiányosságairól itt írtunk, a 20 éves merénylőről, akinek az indítéka még nem ismert, pedig itt. Hogy mi történt a rendezvényen pontosan, arról itt olvashat.

Trump a lövés után ökölbe szorította a kezét, a fülkötés mellett ez vált még fontos szimbólumává a merénylet után Trump elnökválasztási kampányának. Annyira, hogy Horvátországban egy étteremben még Orbán is ökölbe szorított kézzel pózolt, amivel valószínűleg a merényletet túlélő Donald Trumpra utalt.

Donald Trump a republikánus kongresszuson fülkötéssel – Fotó: Angela Weiss / AFP
Donald Trump a republikánus kongresszuson fülkötéssel – Fotó: Angela Weiss / AFP

A kongresszuson tartotta első nagy beszédét J. D. Vance, Donald Trump a héten bejelentett alelnökjelöltje is a republikánusok jelöltállító gyűlésének harmadik napján. Vance hivatalosan is elfogadta Trump alelnöki felkérését, de hozzátette, „a legvadabb álmaiban sem gondolta volna”, hogy ez valaha meg fog történni vele.

J. D. Vance beszédében először hosszasan Trumpot éltette, aki szerinte „úgy döntött, hogy elviseli a rágalmakat és az üldözést”, amikor visszatért a politikába. A politikus ezután a Trump elleni merényletről beszélt, illetve arról, hogy amikor Trump „felállt a lövöldözés után, egész Amerika felállt vele együtt”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!