Már Barack Obama is puhítja Joe Bident, hogy lépjen vissza

2024. július 18. – 21:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az elhíresült június végi első elnökjelölti vitán gyengén szerepelt Joe Bident egyre többen kérik a Demokrata Pártból és környékéről, hogy lépjen vissza. Biden 81 éves, és egyre több hibát vét beszédeiben, a vitán se mindig tudta befejezni mondatait, néha lefagy, akadozik. A demokraták közti belső vita egyre inkább kihat Biden támogatottságára, a felmérések a republikánus jelölt Donald Trump egyre magabiztosabb előnyét mérik.

Nem sokkal azután, hogy Nancy Pelosi volt házelnök egy telefonhívásban szintén a visszalépés előnyeit ecsetelte Bidennek, Barack Obama volt elnök (akinek Biden volt az alelnöke 8 évig) arról beszélt szövetségeseinek, hogy Biden esélyei csökkentek a győzelemre, és el kéne gondolkodnia jelöltsége életképességén. A Washington Post szerint Obama korábban többször elmondta, Biden feladata eldönteni, hátralép-e, ő csak az elnök örökségét védi.

A demokraták most már nem is annyira az elnökválasztás elvesztésétől tartanak, hanem hogy Biden nyakassága miatt a képviselőházi és szenátusi választásokat is elveszíthetik, így a komplett kontrollt a törvényalkotás felett. Mindezek miatt Chuch Schumer szenátusi és Hakeem Jeffries képviselőházi kvázi frakcióvezetők is jelezték Bidennek, a teljes novemberi választás a tét. Az elnök eközben egyébként covidos lett, félbe kellett szakítania emiatt a kampányát. Biden nemrég egyébként pont az egészségügyi állapotához kötötte, hogy egyáltalán visszalépjen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!