Demokrata szenátor: Biden nem tud nyerni, Trump akár az egész törvényhozást behúzhatja

2024. július 10. – 07:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Szerintem Donald Trump jó úton halad, hogy megnyerje ezt a választást, talán elsöprő fölénnyel, és magával vigye a szenátust és a képviselőházat is”

– mondta a Michael Bennet a CNN-nek. Ő az első demokrata párti szenátor, aki arról beszélt, hogy Bidennek nincs esélye nyerni. Úgy látja, hogy az első vita óta a Fehér Ház semmit nem tett azért, hogy eloszlassa a szavazók aggályait.

Joe Biden a 2024-es elnökválasztási kampány első vitáján nem erősítette meg a szavazók belé vetett bizalmát, még a saját elmondása szerint is majdnem elaludt. Emiatt már több demokrata politikus, donor, sőt még a New York Times szerkesztősége is arra kérte, hogy lépjen vissza. Biden azonban kijelentette, hogy csak a Mindenható kérésére szállna ki a versenyből, és ezt egy, a képviselőházi párttársainak címzett, hétfői levelében is megerősítette.

Bár Bennet szerint akkora a veszély az USA-ra nézve, hogy már nem politikai, hanem morális kérdésről van szó, nem mondta ki nyíltan, hogy az elnöknek vissza kellene lépnie.

„Ez mindig is szoros verseny volt – és a dinamika az, amire már régóta számítottunk: a választókat továbbra is mélyen aggasztja Donald Trump és káros programja, és minél többet foglalkozunk a választókkal, annál inkább támogatják Biden elnököt” – reagált Bennet nyilatkozatára Biden egyik szóvivője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!