Biden elismerte, hogy majdnem elaludt a vita közben, de szerinte ennek a jetlag az oka

2024. július 3. – 05:57

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden amerikai elnök kedden elismerte, hogy a múlt csütörtöki elnökjelölti vitán nyújtott teljesítménye nem volt a legjobb, az elnök a június elejei két tengerentúli útja miatti időeltolódást, azaz a jetlaget okolta – írja a Reuters.

Bidennek a múlt heti vitán nyújtott teljesítménye után egyre több kritikával kell szembenéznie. Kedden az egyik képviselőházi demokrata elsők közt nyilvánosan is felszólította, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől. „Nem ez volt a legjobb estém, de tény, hogy nem voltam túl okos”, ezt azzal indokolta, hogy a vita előtt „néhányszor körbeutazta” a világot. Mad hozzátette:

„Nem hallgattam a stábomra, visszajöttem, és majdnem elaludtam a színpadon. Ez nem mentség, de egy magyarázat”.

Biden júniusban két héten belül kétszer járt Európában: megfordult Franciaországban és Olaszországban is. Az olaszországi Bariban tartott G7-csúcstalálkozóról éjszaka repült haza, hogy június 15-én Los Angelesben Barack Obama volt elnökkel együtt részt vegyen egy adománygyűjtésen, majd másnap visszatért Washingtonba.

Ezek után viszont hat napot töltött Camp Davidben, ahol a június 27-i vitára készült, írja a Reuters. A Fehér Ház tisztviselői a megfázást okolták Biden teljesítményéért. Karine Jean-Pierre elnöki szóvivő kedden pedig azt mondta, hogy Joe Bidennek „rossz estéje volt”, de Jean-Pierre szerint az elnök életének eseményei alapján tudja, miként kell ismét talpra állni.

A Telex új amerikai választási műsorában, az Elektorban kielemeztük Biden és Trump vitáját. Átbeszéltük, mekkora esély van rá, hogy ne Biden legyen a demokrata elnökjelölt, és szóba kerül az is, mit hozhat magával egy újabb Trump-elnökség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!