A New York Times szerkesztősége visszalépésre szólította fel Joe Bident

2024. június 29. – 08:02

Másolás

Vágólapra másolva

A New York Times szerkesztősége felszólította Joe Biden amerikai elnököt, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségről – jelentették be pénteken. Biden csütörtökön borzalmasan szerepelt a Trumppal szembeni elnökjelölti vitán, ami után sokan pánikba estek a Demokrata Pártban.

„Biden csodálatra méltó elnök volt. Vezetése alatt a nemzet felvirágzott, és elkezdett foglalkozni egy sor hosszú távú kihívással, a Trump által feltépett sebek pedig elkezdtek begyógyulni” – írta a NY Times szerkesztősége pénteken megjelent cikkükben – „De a legnagyobb közszolgálat, amit Biden most tehet, hogy bejelenti, nem indul az újraválasztásért”.

A NYT az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb lapja, az, hogy ők kétségbe vonják Biden képességeit, és visszalépésre szólítják fel, hatalmas blama Biden kampányának. Biden csapatából igyekeztek jelentéktelennek beállítani a NYT döntését, és megjegyezték: „Legutóbb, amikor Joe Biden elvesztette a New York Times szerkesztőségének támogatását, elég jól járt” – utalva arra, hogy a Times 2020-ban az előválasztáson nem Bident, hanem Amy Klobuchart és Elizabeth Warrent támogatta.

A pénteki vita után egy kampányeseményen Joe Biden elismerte, hogy nem vitázik olyan jól, mint régebben. Szerinte viszont tudja a dolgát, az igazságot mondja Trump hazugságaival szemben, és elnökként elintézi, amire az embereknek szüksége van.

A vita után Obama az X-en azt írta: „Megtörténik, hogy nem sikerül jól egy vita. Higgyetek nekem, én már csak tudom. De ez a választás még mindig két olyan jelölt között zajlik, akik közül az egyik egész életében a rendes emberekért dolgozott, a másik pedig csak magával törődik.”

A Biden számára borzasztóan végződő vitáról itt írtunk hosszabban, a Demokrata Pártban később eluralkodó pánikról pedig ebben a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!