A demokrata szavazók kétharmada szerint Joe Bidennek vissza kellene lépnie

2024. július 17. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

A demokrata szavazók 65 százaléka szerint Joe Bidennek vissza kellene lépnie az idei amerikai elnökválasztás jelöltségétől – derül ki a NORC és a Chicagói Egyetem közvélemény-kutatásából, amit az AP ismertetett. Jellemzően a fekete és az idős demokraták bíznak Bidenben, a fehérek, a latinók és a fiatalok nem, a 44 év alattiaknál például 75 százalék támogatja, hogy visszalépjen.

Ezzel szemben a republikánusoknál egész más a helyzet: közülük 73 százalék gondolja, hogy Trumpnak el kell indulnia az elnökségért, és csak 26 százalék, hogy vissza kellene lépnie. Beszédes, hogy a nem elkötelezett szavazók 44 százaléka mondja, hogy Trumpnak el kellene indulnia, de csak 19 százaléka, hogy Bidennek jelöltetnie kellene magát.

Szintén sokatmondó, hogy júniusban még a demokrata szavazók 42 százaléka volt elégedett Joe Biden jelöltségével, most azonban ez már csak 37 százalék. 48 százalékuk ezzel szemben nagyon, vagy valamennyire elégedetlen a jelöltséggel. Itt is az látszik, hogy a fiatalok, a fehérek és a latinók fordultak el nagyobb arányban az elnöktől, míg az idősek és a feketék inkább kitartanak mellette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!