Felszállás közben esett le egy Boeing kereke a Los Angeles-i reptéren

2024. július 9. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Felszállás közben elvesztette az egyik futóműkerekét a Unites Airlines egyik közel 30 éves, Boeing 757-200 típusú gépe a Los Angeles-i repülőtéren hétfőn – írja a Guardian.

A gépen 174 utas és a 7 fős személyzet utazott, és egy kerék híján is biztonságosan le tudott szállni a célállomásán, Denverben – közölte az amerikai légitársaság. Személyi sérülés nem történt, az elhagyott kereket megtalálták a Los Angeles-i reptér kifutópályáján, most azt vizsgálják, hogy eshetett le.

Nem ez az első eset, hogy a légitársaság egyik gépe elveszti a kerekét felszállás közben. Márciusban a Japánba tartó Boeing 777-200-as hajtott végre kényszerleszállást Los Angelesben, miután a San Franciscó-i reptéren hagyta az egyik kerekét. Az a kerék a reptér alkalmazottai számára fenntartott parkolóban álló egyik autóra zuhant, és betörte a szélvédőjét, de személyi sérülés szerencsére akkor sem történt.

A United Airlines más Boeing gépeivel is előfordultak problémák az elmúlt hónapokban. Az egyik repülőgépe márciusban azért hajtott végre kényszerleszállást a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren, mert problémák léptek fel a hidraulikus rendszerével kapcsolatban. Nem sokkal később kényszerleszállást hajtott végre a légitársaság egyik Boeing 777-es repülőgépe, mert üzemanyag folyt ki a gép leszállóberendezéséből. Ugyanebben a hónapban egy másik gép Houstonban leszállás közben a pályáról a fűbe gurult. Szintén márciusban a Houstonból a floridai Fort Myersbe tartó Boeing 737-900-asnak azért kellett visszafordulnia, mert lángok csaptak fel a hajtóművéből. Egy másik esetben pedig már csak a landolás után vették észre, hogy hiányzik a gép egyik külső panele.

A Boeing-gépekkel kapcsolatos problémákat januárban kapták fel a lapok, miután az Alaskan Airlines egyik Boeing 737 Max típusú repülőjének ötezer méter magasan kiszakadt az egyik ajtópanelje. Nem sokkal később a United Airlines Boeing 737-eseinél is kilazult rögzítéseket találtak. Azóta több belsős szakember nyilatkozott a Boeing gépek műszaki hiányosságairól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!