Felszállt a Boeing 777-es, szinte azonnal kiszakadt a kereke

2024. március 8. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

A United Airlines egyik Boeing 777-200-as gépe elvesztette az egyik gumiabroncsát, a kerék másodpercekkel azután esett ki a helyéről, miután a gép csütörtökön felszállt San Franciscóból, írja az ABC. A 35-ös járaton 235 utas és 14 fős személyzet tartózkodott, ők végül nem repültek el Japánba, a gép leszállt Los Angelesben.


Az abroncs darabjai a repülőtér egyik dolgozói parkolójába zuhantak, egy autó eléggé összetört, de személyi sérülés nem történt. A United közölte, hogy természetesen kártalanítja a jármű tulajdonosát. A futópályát rövid időre lezárták, amíg eltakarították a darabokat.

Forrás: ABC
Forrás: ABC

A társaság szerint a gumiabroncs csak egy volt a Boeing 777-200-as két fő futóművének 12 abroncsa közül. „A repülőgépet úgy tervezték, hogy hiányzó vagy sérült gumiabroncsokkal is biztonságosan le tudjon szállni” – írták. Ez az abroncs amúgy másfél méter átmérőjű, és fel méter széles. A hatóságok kivizsgálják a történteket.

Január elején kellett kényszerleszállást végrehajtania az Alaskan Airlines egyik Boeing 737 Max típusú repülőjének, miután ötezer méter magasan kiszakadt a gép egyik ajtópanelje. Az incidens miatt vizsgálatot rendelt el az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA), ami azt is jelentette, hogy a Max széria 171 gépe nem szállhatott fel az ellenőrzés lezárultáig. Ez végül január végén megtörtént, így újra szolgálatba állhattak a repülők, de az FAA megtiltotta a Boeingnek, hogy növeljék a gyártási kapacitásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!