Fotót tett közzé a moszkvai terrortámadás feltételezett elkövetőiről az Iszlám Állam

2024. március 23. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

A pénteki moszkvai terrortámadás elkövetését magára vállaló Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet közzétett egy fotót, amelyen állítólag a legkevesebb 133 ember halálát okozó támadást elkövető fegyveresek láthatók.

Az ISIS-hez köthető hírszolgálat, az Amaák szombaton négy embert ábrázoló fotót mutatott be, amelyen azonban az arcokat felismerhetetlenné tették.

„Az automata fegyverekkel, pisztolyokkal és bombákkal felfegyverkezett harcosok súlyos csapást mértek Oroszországra, amikor egy koncertteremben több ezer keresztényt vettek célba” – fogalmaz a közlemény.

Húsz éve nem látott Oroszország olyan súlyos terrortámadást, mint amilyen péntek este történt Moszkvában, ahol egy koncertteremben nyitott tüzet legalább négy terepruhás fegyveres. Elsőre az Iszlám Állam vállalta magára a merényletet, viszont a szombati hírek alapján a Kreml figyelme Ukrajna felé terelődik, Putyin beszédében is erre utalt.

Már péntek este megjelent, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a terrortámadást, a New York Times arról írt, hogy ezt amerikai hivatalos források is megerősítették. Több információ azonban erről még nincs, egyelőre nem is világos, milyen indítéka lett volna erre az egykor Szíriától Irakig nagy területeket ellenőrző, mára erejéből sokat vesztett szervezetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!