133-ra emelkedett a moszkvai terrortámadás áldozatainak száma

2024. március 23. – 16:32

Másolás

Vágólapra másolva

133-ra emelkedett a pénteki moszkvai terrortámadás áldozatainak száma az orosz hírügynökségek szerint. 107 embert kórházban ápolnak, közülük 15-nek rendkívül súlyos az állapotba. A sérültek között van három gyerekük, egyikük életveszélyes állapotban. A terrortámadás helyszínének a romjait jelenleg is takarítják.

Mindeközben az orosz támogatta donyecki szakadárok vezetője, Gyenisz Pusilin már Ukrajnát vádolja a támadással, hiába vállalta magára az Iszlám Állam a támadást. Az orosz közvélemény a halálbüntetés újra bevezetését sürgeti a pénteki terrortámadás elkövetőivel szemben.

Vlagyimir Vaszilev, Putyin pártjának frakcióvezetője az Állami Dumában, kommentálta a halálbüntetés bevezetésére vonatkozó kezdeményezést, miszerint „a társadalom elvárásainak megfelelő döntés születik” majd a témában.

A Crocus City Hall-ban történt terrorcselekmény a legnagyobb halálos áldozatokat követelő terrortámadás Oroszországban a beslani mészárlás óta. Beszlanban 2004 szeptemberében történt túszdráma során 334 ember vesztette életét csecsen terroristák miatt.

Eközben a orosz Külügyi Minisztérium szóvivője, Maria Zaharova a Russia-24 tévécsatornán kijelentette, hogy Oroszország mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a nyugati közösség végre felébredjen a „bármit megengedő kábulatából” a kijevi vezetéssel kapcsolatban. Az ukrán vezetése az első pillanat óta egyértelműen leszögezte, hogy semmi közük a terrortámadáshoz. A Fehér Ház sem lát bizonyítékot arra, hogy az ukránok részt vettek volna a merényletben.

Az amerikai vezetés szerint nincs kétség afelől, hogy az Iszlám Állam áll a moszkvai külvárosban március 22. este történt terrortámadás mögött, és korábban már előre figyelmeztették Oroszországot egy ilyen terrortámadás veszélyére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!