M1: 15-20 embert fogtak el a szerb–magyar határ menti lövöldözés után

2023. október 27. – 21:06

Másolás

Vágólapra másolva

15-20 embert fogtak el a rendőrök a szerb–magyar határ túloldalán fekvő Horgoson, ahol legalább hárman meghaltak egy lövöldözésben péntek hajnalban – jelentette a közmédia helyszíni tudósítója az M1 csatorna délutáni híradójában.

A tudósító szerint a rendőrök sokkal több elfogásra számítottak, mert a helyiek beszámolója és saját tapasztalatuk szerint is lényegesen több illegális bevándorló tartózkodik a környéken, az autópálya mellett, a magyar határzár közvetlen közelében, bár ők könnyen el tudnak menekülni az erdős, cserjés területekre.

A rendőrök az M1 tudósítása idején még mindig lezárt helyszínen voltak, de több rabszállító és rendőrautó is elhagyta a területet. A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben, amely pénteken hajnalban tört ki Horgos külterületén.

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb–magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között. Szeptember végén például automata fegyverekkel lőttek szerb–magyar járőrcsoportokat. A határon tapasztalható, egyre súlyosabb helyzettel mi is foglalkoztunk: a szerb határ közelében élő helyiek kezdetben saját maguk szervezte csoportokban járőröztek a kerítésnél, de most, hogy a bevándorlók és az embercsempészek többen vannak, már nem érzik biztonságosnak a környéket. Egy másik cikkünkben bemutattuk a domaszéki térséget, amely ugyan nem érintkezik a szerb–magyar országhatárral, az ottani tanyavilágban szinte mindenki találkozott már a határvadászok és a rendőrök elől menekülő, hátizsákos idegenekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!