Automata fegyverekkel lőttek egy szerb–magyar járőrcsoportra Mórahalomnál

2023. szeptember 26. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Automata fegyverekkel lőttek egy szerb–magyar járőrcsoportra Mórahalomnál, írja a Police.hu

Szeptember 21-én 22.30-kor Szerbiából lövésekre lett figyelmes a mórahalmi ideiglenes határzárnál tartózkodó négyfős járőrcsoport. Először a levegőbe, majd a rendőrök irányába tüzeltek többször. A rendőrök közvetlen közelébe is becsapódott egy lövedék, erről jelentettek a parancsnokaiknak is, akik arra utasították őket, hogy azonnal vonuljanak el a helyszínről. Az incidensben senki nem sérült meg.

A lövéseket feltehetően egy illegális migráns hátterű bandának a tagjai adták le, akik több sorozatlövő fegyvert használhattak.

A szerb és a magyar hatóságok határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

A helyzet egyre súlyosbodik a déli határnál. Korábban arról írtunk, hogy a szerb határ közelében élő helyiek kezdetben saját maguk szervezte csoportokban járőröztek a kerítésnél, de most, hogy a bevándorlók és az embercsempészek többen vannak, már nem érzik biztonságosnak a környéket. Míg egy másik cikkünkben bemutattuk a domaszéki térséget, ami közigazgatási terület, bár nem érintkezik a magyar–szerb országhatárral, az ottani tanyavilágban szinte mindenki találkozott már a határvadászok és a rendőrök elől menekülő, hátizsákos idegenekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!