Lövöldözés volt a szerb–magyar határ közelében, hárman meghaltak

2023. október 27. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Három migráns életét vesztette abban a tűzharcban, amely péntek kora reggel a szerb–magyar határhoz közeli, szerb oldalon található Horgos ​​település mellett történt – erősítette meg a szerb RTS-nek a nagykikindai rendőrkapitányság.

A lövöldözés a határvidéken, egy egykori mezőgazdasági birtok elhagyott épületében zajlott. A rendőrség beszámolója szerint hárman életüket vesztették a tűzharcban, egy negyedik ember pedig súlyosan megsérült. Az RTS azt írja, hogy bár a lövöldözés nem Horgoson belül történt sokan félnek, van aki a gyerekét sem engedte iskolába. A szerb közszolgálati csatorna szerint nagy a rendőri készültség a településen és a környékén is.

A Pannon RTV azt írja, hogy Horgoson élő kolléganőjük hallotta a lövéseket. Sors Róbert, Horgos település vezetője a Szabadkai Magyar Rádiónak arról beszélt, hogy a rendőrség biztosította a terepet, Horgoson nincs veszély, ám mindenkit arra kért, hogy ne menjen a közeli Szelevényi erdő felé, amelynek közelében a lövöldözés történt. Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a magyar–szerb határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között. Szeptember végén például automata fegyverekkel lőttek szerb–magyar járőrcsoportokat.

A határon tapasztalható, egyre súlyosabb helyzettel mi is foglalkoztunk: a szerb határ közelében élő helyiek kezdetben saját maguk szervezte csoportokban járőröztek a kerítésnél, de most, hogy a bevándorlók és az embercsempészek többen vannak, már nem érzik biztonságosnak a környéket. Egy másik cikkünkben bemutattuk a domaszéki térséget, ami közigazgatási terület, bár nem érintkezik a magyar–szerb országhatárral, az ottani tanyavilágban szinte mindenki találkozott már a határvadászok és a rendőrök elől menekülő, hátizsákos idegenekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!