Az amerikaiak szerint is az Iszlám Dzsihád egyik eltévedt rakétája csapódhatott a gázai kórházba

2023. október 18. – 19:04

Másolás

Vágólapra másolva

Két magas rangú amerikai tisztviselő is arról beszélt az NBC Newsnak, hogy az Egyesült Államok értékelése szerint az Iszlám Dzsihád egyik eltévedt rakétája csapódhatott a gázai al-Ahli baptista kórházba, ami több mint 400 ember halálát okozta.

Az Al-Ahli Baptista Kórház környéke a Gázavárosban történt támadás után 2023. október 18-án – Fotó: Ali Jadallah / Anadolu / AFP
Az Al-Ahli Baptista Kórház környéke a Gázavárosban történt támadás után 2023. október 18-án – Fotó: Ali Jadallah / Anadolu / AFP

Adrienne Watson, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője szintén azt mondta az NBC Newsnak, hogy a hírszerzési információk és az elérhető felvételek elemzése is arra utal, hogy nem Izrael a felelős a becsapódásért.

Ez egybevág azzal, amit az Izraeli Védelmi Erők (IDF) állított. Az IDF szerint a robbanást az Iszlám Dzsihád terrorszervezet elrontott rakétaindítása okozta. Egy videót is közzétettek, ami szerintük ezt igazolja. Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hogy az amerikai védelmi minisztérium által vele megosztott információk alapján úgy tűnik, nem Izrael felelős a gázai kórházrobbanásért.

Palesztin egészségügyi tisztviselők és a Hamász viszont továbbra is Izraelt okolja a kórházat ért légicsapásért, és pár arab ország is ezen az állásponton van.

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!