Minden centimétert felszabadítunk, ígérte az új ukrán védelmi miniszter

2023. szeptember 6. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Minden centiméternyi” ukrán területet felszabadítanak az orosz megszállás alól, és minden hadifoglyot haza fognak hozni – ezt ígérte szerdai parlamenti felszólalásában az új ukrán védelmi miniszter. Rusztem Umerovot azután nevezték ki a posztra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a napokban menesztette a tárca éléről Olekszij Reznyikovot.

Zelenszkij korábban arról beszélt, hogy Reznyikov a háború több mint 550 napján keresztül állt a minisztérium élén, de szerinte új megközelítésekre és a párbeszéd új formáira van szükség a tárcától a hadsereg és a szélesebb társadalom irányába is.

Umerov a szerdai felszólalásában azt mondta, „minden lehetségest és lehetetlent el fog követni” Ukrajna győzelme érdekében: „Mindenkit hazahozunk, aki, sajnálatos módon, ideiglenesen fogságba került. Mindenkit, legyen az gyerek, hadifogoly, politikai fogoly, vagy akár civil” – idézi az új miniszter szavait a CNN.

A védelmi miniszteri poszton történt váltás az eddigi legkomolyabb változás Zelenszkij kormányában, a lassú ukrán ellentámadás miatt pedig különösen fontos. A cseréről itt olvashat bővebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!