Trump szerint szerencsések a magyarok, amiért Orbán Viktor az övék

2023. szeptember 3. – 19:27

Másolás

Vágólapra másolva

„Orbán Viktor nagyszerű vezető és ember. Magyarország csodálatos emberei szerencsések, hogy az övék!” – írta közösségi oldalán Donald Trump. A volt amerikai elnök posztját a 24.hu vette észre a Truth Social-ön.

Donald Trump az atlantai repülőtérre érkezik augusztus 24-én – Fotó: Alex Brandon / AP / MTI
Donald Trump az atlantai repülőtérre érkezik augusztus 24-én – Fotó: Alex Brandon / AP / MTI

A dicséret valószínűleg annak a köszönetnyilvánításnak a folytatása, amit pénteken tett közzé ugyanitt: akkor egy fotót posztolt Orbánról, amint épp interjút ad Tucker Carlsonnak.

Az interjúban, amiről a Telexen is részletesen beszámoltunk, Orbán arra panaszkodott, hogy a Biden-kormányzat rosszabbul bánik Magyarországgal, mint az oroszokkal. Többek között emiatt is nagyon várja már vissza a Fehér Házba Donald Trumpot, aki szerinte megmentheti az emberiséget.

Emlékeztetőül: Orbán Viktor attól a politikai vezetőtől várja a megváltást, aki ellen fél éven belül négyszer emeltek vádat az Egyesült Államokban. Legutóbb például azért, mert bizalmasaival együtt meg akarta másítani a 2020-as választás eredményét Georgia államban, ahol végül szűken, kicsit több mint tízezer szavazattal Joe Biden nyert.

Áprilisban a manhattani kerületi ügyész közokirat-hamisítással vádolta meg Trumpot, miután a gyanú szerint a korábbi elnök a 2016-os választási kampány hajrájában megpróbálta eltitkolni, hogy hallgatási pénzt fizetett Stormy Daniels pornósztárnak, akivel afférja volt.

Júniusban aztán jóval súlyosabb vádakkal kellett szembenéznie az exelnöknek. Az USA igazságügyi minisztériuma többek között titkosított iratok nem megfelelő kezelésével, az igazságszolgáltatás akadályozásával és hamis tanúzással vádolta meg Trumpot, aki atomtitkokat és szigorúan titkos nemzetbiztonsági dokumentumokat vitt haza a Fehér Házból, miután véget ért elnöki ciklusa.

Augusztus elején ismét az igazságügyi minisztérium emelt vádat Trump ellen. Ezúttal amiatt, mert a gyanú szerint megpróbálta megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét. A mostani, negyedik vádemelés során is ezzel vádolják őt, csak Georgia államra fókuszálva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!