Zelenszkij a fronton: A csapataink minden irányban haladtak, ez egy boldog nap

2023. június 27. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő késő esti beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, a donyecki régióban Zaporizzsja területén minden irányban előre tudtak haladni az ukrán csapatok. „Ez egy boldog nap” – mondta az elnök.

Az ukrán elnök hétfőn meglátogatta a bahmuti csatában harcoló ukrán egységet, és a déli frontot is, ahol kitüntetéseket adott át. Zelenszkij beszámolója szerint a fronton a tábornokokkal is találkozott, akikkel az operatív döntéseket beszélték át.

„Megerősítjük a tengerészgyalogságot és a védelmi erőink minden elemét, ez elengedhetetlen” – mondta.

Zelenszkij vasárnap telefonon egyeztetett Joe Biden amerikai elnökkel a további fegyverszállítmányokról. „Ma azon a területen jártam, ahol ezek a fegyverek nagyobb erőt, nagyobb védelmet nyújtanak az ukránok életének. És közelebb hozzák a győzelmünket, ez a legfontosabb. Az egész földünk szabad lesz” – mondta erről hétfő este.

Volodimir Zelenszkij látogatást tesz a donyecki fronton 2023. június 26-án – Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat / Reuters Volodimir Zelenszkij látogatást tesz a donyecki fronton 2023. június 26-án – Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat / Reuters
Volodimir Zelenszkij látogatást tesz a donyecki fronton 2023. június 26-án – Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat / Reuters
Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!