Lukasenko azt mondta Prigozsinnak, hogy „szétnyomják őket, mint egy bogarat”, ha tovább mennek Moszkva felé

2023. június 27. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök arról beszélt a helyi állami médiának adott interjújában, hogy figyelmeztette Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezért, hogy erőit megsemmisítik, ha folytatják menetelésüket az orosz főváros felé. Lukasenko felidézte a szombati, Prigozsinnal folytatott beszélgetését: állítása szerint azt mondta, hogy

„félúton szétnyomnak titeket, mint egy bogarat”.

Lukasenko szerint a Wagner-vezér azt válaszolta neki, hogy igazságot akarnak, és el fognak menni egészen Moszkváig. A belarusz elnök elmondása alapján sokáig próbálta meggyőzni Prigozsint, közölte vele azt is, hogy kész Moszkvába vonulni a belarusz hadsereg.

Lukasenko az interjúban tagadta azokat a híreket, miszerint az Oroszországból elmenekült Wagner-zsoldosoknak táborokat építenek Belarusz területén. „Nem építünk táborokat, de ha akarják, elszállásoljuk őket” – mondta.

Szóba került az is, hogy az Oroszország által Belaruszba telepített taktikai atomfegyverek nagy része már megérkezett az országba. Leszögezte, hogy azokat nem Wagner-katonák, hanem orosz és belarusz katonák őrzik. Oroszország még márciusban jelentette be, hogy atomfegyvereket telepít Belaruszba.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!