Orosz rakétatámadás ért kramatorszki éttermeket

2023. június 27. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

Orosz rakétatámadás ért egy éttermek miatt zsúfolt épületet a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában – közölték az ukrán hatóságok.

„A vendéglátóipari létesítményt találták el, jelenleg is folynak a keresési és mentési műveletek”

– közölte a település Telegram-oldalán. A mentőszolgálatok azonnal a helyszínre vonultak, hogy segítenek a sérülteknek. Az épületben legalább hárman életüket vesztették, köztük egy gyerek, 25-en pedig megsérültek. Pavlo Kijrilenko, a donyecki régió katonai közigazgatásának vezetője elmondta, hogy ez egy városközpont, ami az éttermek miatt tele volt civilekkel. Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége is elítélte a támadást, amit fájdalmasnak nevezett.

A közösségi médiában megosztott videókon egy súlyosan megsérült épület romjai láthatóak:

Az orosz-ukrán háború első hónapjaiban épp kramatorszki vasútállomást érte találat: ekkor több ezer háború elől menekülő civilt ért támadás. Az állomást az ukránok arra használták, hogy civileket evakuáljanak az orosz csapatok által támadott területekről. Ekkor legkevesebb 27 ember vesztette életét. A támadást az ukránok szerint az oroszok hajtották végre, azonban ők ezt tagadták, szerintük az ukránok támadtak a saját népükre.

(BBC)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!