„Ha meg kell szabadulni egy holttesttől, ott leszek egy lapáttal és egy zsákkal” – írta Gabby Petito feltételezett gyilkosának anyja

2023. május 25. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha börtönbe kerülsz, sütök egy tortát és beleteszek egy körömreszelőt. Ha meg kell szabadulnod egy holttesttől, megjelenek egy lapáttal és egy szemeteszsákkal”

– áll abban az „olvasás után égess el” feliratú levélben, amit Brian Laundrie édesanyja írt a fiának. A levelet szerdán hozták nyilvánosságra, miután Danielle Brewer floridai bíró úgy ítélte meg, hogy Laundrie édesanyjának levele bizonyítékként szolgálhat a perben, amit Gabby szülei – Nichole Petito és Joe Schmidt – indítottak Laundrie-ék ellen. A levélben bibliai idézetek is vannak, de szóba kerülnek Laundrie kedvenc gyermekkori könyvei is.

Emlékeztetőül: Brian Laundrie ölhette meg barátnőjét, Gabby Petitót, akinek holttestét 2021 szeptemberében találták meg, a lányt megfojtották. Laundrie-t sokáig nem vádolták meg hivatalosan gyilkossággal, de egyre inkább ráterelődött a gyanú, majd ő is eltűnt. Az ő holttestét végül a szülei házától nem messze fedezték fel, kezében egy pisztollyal, saját maga által okozott lőtt sebbel a fején, de még ezután is sok nyitott kérdés maradt. A Telexen jó pár cikket közöltünk Gabby Petito ügyéről, legutóbb arról írtunk, hogy hiába került elő a 2022 nyarán egy kétes beismerésféle a később öngyilkosságot elkövetett Brian Laundrie-tól, kevesen hiszik, hogy az első évfordulóhoz érve ne maradt volna még mit tisztázni Gabby Petito halála körül.

A fiú édesanyja, Roberta Laundrie a Fox Newsnak azt nyilatkozta, hogy a levelet még azelőtt írta, hogy a fiatal pár országjáró útra indult 2021 júniusában, tehát hónapokkal azelőtt, hogy megtalálták Gabby Petito holttestét.

Laundrie édesanyja azt mondta, azért írta fiának a levelet, mert „kapcsolatuk egy nehéz időszakot élt meg”, szerette volna elérni Briant és tudatni vele, hogy bármi is történjék, ő mindig is szeretni fogja. A levélen szereplő „olvasás után égess el” feliratot pedig azzal magyarázta, hogy még fia barátnőjétől kapott egy önsegítő könyvet, ami azt tanácsolja az olvasónak, hogy írja ki magából a gondjait, majd utána égesse el a gondolatokkal tele írt papírt.

Laundrie-ék ügyvédje, Matthew Lukda a szerdai meghallgatáson azt mondta, hogy véletlen, hogy a levélben a fiú édesanyja a börtönt és gyilkosságot emlegeti, „szerencsétlen a szóhasználat, de ez nem jelenti azt, hogy a levél releváns” – tette hozzá Lukda. Petitóék ügyvédje szerint azonban a levél azt bizonyíthatja, hogy a fiú szülei tudtak Gabby haláláról, akkor is, mikor 2021 szeptemberében kiadtak egy reménykeltő nyilatkozatot, amely azt sugallta, hogy a lány életben lehet.

(New York Post)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!