Trump kampánya azzal támadja pártbeli riválisát, hogy kézzel zabálja a pudingot

2023. április 15. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Bár Donald Trump nagyon szeretné elérni, hogy a 2024-es amerikai elnökválasztáson ismét ő indulhasson a Republikánus Párt színeiben, ezt semmi nem garantálja, hiszen meg kell mérkőznie a jelöltségért a párt előválasztásain. Hárman már be is jelentkeztek rajta kívül a címért, köztük a Trump-kormány ENSZ-nagykövete, Nikki Haley is.

Az egyik legesélyesebb kihívója viszont Ron DeSantis floridai kormányzó lehet, aki ugyan nem jelentkezett még be hivatalosan a jelöltségért, de így is országos hírnévre tett szert például a – magyar LMBTQ-ellenes törvények által is inspirált – „gyermekvédelmi” kampányával.

Donald Trump korábban többször is élesen kritizálta a floridai kormányzót, kampánycsapata pedig most azzal támadja tévéreklámokban DeSantist, hogy kézzel eszi a pudingot, írja a The Hill.

Korábban a Daily Beast írt a kormányzó kollégáira hivatkozva arról, hogy látták már egyszer DeSantist csokipudingot enni kanál nélkül, három ujjal nyúlkálva a tégelybe.

Több se kellett a Trump-kampánynak ahhoz, hogy a politikust mocskos figuraként állítsák be, aki „oda dugdossa az ujjait, ahova nem kéne” – a csokipudingos kezével pedig megnyirbálná az egészségügyi védőhálót, a társadalombiztosítást, és még felemelné a nyugdíjkorhatárt is.

„Mondjátok meg DeSantisnak, hogy vegye le a pudingos kezét a pénzünkről. Ja, és adjon végre valaki ennek az embernek egy kanalat!”

– zárul a rövidfilm, ami a CNN-en és a Fox Newson is futott a napokban, és persze Donald Trump is megosztotta ezt közösségi csatornáin.

A mocskolódó kampány előjele lehet annak is, hogy a volt elnök valóban tart attól, hogy DeSantis kiüti a ringből. És nemcsak ő számít erre: a héten a Guardian írt arról, hogy bár Orbán Viktor maga továbbra is Trump leghűségesebb európai barátjaként mutatja be magát, a magyar kormány-párt-állam próbál intenzív kapcsolatot kiépíteni a floridai kormányzóval is, például Novák Katalin köztársasági elnökön keresztül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!