Drónok helyett dildókat rendelt egy ukrán hekkercsoport egy orosz hadiblogger feltört AliExpressz-fiókjában

2023. április 5. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ukrán hekkercsoport feltörte egy ismert orosz hadiblogger AliExpress-fiókját, és pénzt, amit a férfi arra gyűjtött, hogy drónokat vegyen belőle az ukrán fronton harcoló orosz katonák számára, szexjátékokra költötték.

A Cyber Resistance nevű csoport Mihail Lucsin AliExpress-fiókját célozta meg a támadással. Lucsin ismert blogger és önkéntes, aki állítólag a Szentpéterváron meggyilkolt háborús influenszerrel, Vladan Tatarszkijjal is jóban volt.

Lucsin rengeteg pénzt gyűjtött össze a követőitől, amiből drónokat vásárolt és küldött Ukrajnába – ezt költötték el a hekkerek.

A hekkerek 25 ezer dollár (több mint 8 millió forint) értékben rendeltek szexjátékokat a blogger nevében az AliExpressről.

A csoport screenshotokat is megosztott a Telegramon, hogy bizonyítsák, feltörték a blogger fiókját. A képekhez azt a megjegyzést fűzték: „Háborús bűnös, blogger, önkéntes, és most már dildó-tulajdonos is”. Hozzátették, Lucsin most már „egy egyedi pöcskollekció tulajdonosa”.

„Drónok helyett vibrátorokkal, szíjakkal és más nagyon értékes dolgokkal teli teherautókat küldhet majd az orosz népnek” – írták.

Lucsin először megerősítette, hogy feltörték az e-mail fiókját és leadtak rendeléseket a nevében az AliExpresszen, de azt állította, hogy az elköltött pénz nagy részét vissza tudta igényelni a cégtől – leszámítva a nagyjából 214 dollárt érő szexjáték árát, amit már kézbesítettek is a részére.

A hekkercsoport viszont ragaszkodott hozzá, hogy Lucsin állítása hamis, és nem tudta visszaigényelni az összeget.

Egy második Telegram-posztban már Lucsin is azt írta, szexshopot fog nyitni Moszkvában, és még több drónt fog vásárolni az orosz hadseregnek, mint eredetileg tervezte.

(Politico)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!