Egy ukrán ezredes szerint a keleten harcoló orosz csapatok nem szenvednek lőszerhiányban

2023. április 5. – 21:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajna keleti részén harcoló orosz csapatok nem szenvednek lőszerhiányban, akkor se, ha a Wagner-csoport erről számolt be – közölte ma Szerhij Cserevátyi ezredes, az ukrán keleti katonai parancsnokság szóvivője.

„Többször elmondtuk, hogy nem volt lövedékhiány ott, ahol az ellenség összpontosítja az erőit... ezek a bakhmuti, kupjanszki és limani területek. Sajnos az ellenségnek még mindig jelentős ereje van ahhoz, hogy eltalálja az állásainkat”

– mondta Cserevatyi ezredes az országos televízióban.

Hozzátette, hogy a Donyecki területen lévő Lyman terület „élen jár” az orosz tüzérség által okozott károk tekintetében.

Cserevátyi ezredes szerint Oroszország az elmúlt 24 órában 245 alkalommal lőtte Bakhmutot. A jelentések szerint a térségben összesen 21 összecsapás történt az ukrán és az orosz erők között, amelyekben 88 orosz katona meghalt, 124 pedig megsebesült. A jelentések szerint három orosz drónt, egy elektronikai hadviselési állomást és három lőszerraktárt is megsemmisítettek.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma március 14-én arról számolt be, hogy az orosz tüzérségi lőszerhiány miatt „rendkívül” szigorú lőszerkorlátozásokra került sor az ukrán frontvonal számos területén. Februárban pedig Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsapat alapítója bírálta az orosz védelmi minisztériumot, amiért az nem látja el csapatait elegendő lőszerrel.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!