Menczer Tamás szerint a finnek tisztességtelenek, az ukrajnai magyaroknak pedig vissza kell adni a korábbi jogaikat

2023. április 5. – 22:57

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország nem fogja Ukrajna integrációját támogatni sem az Európai Unió, sem a NATO felé addig, amíg a magyar kisebbség korábban meglévő és elvett jogait vissza nem adják – jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán az M1 műsorában.

Menczer felhozta egy harmadik világháború és nukleáris eszkaláció lehetőségét is, amely témákról a kormány kommunikációjában is gyakran esik szó. Erre hivatkozva arról beszélt, hogy a legfontosabb, hogy a NATO és Oroszország között ne törjön ki konfliktus.

Az államtitkárt kérdezték arról, hogy a nemrég NATO-tagságot elnyerő Finnország is csatlakozott az Európai Unió bíróságán a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított eljáráshoz, az Európai Bizottság oldalán. „Pitizni, amíg el nem érek valamit, és utána rögtön hátat fordítani, ilyet tisztességes ember nem csinál, ezzel nem rólunk, hanem magukról állítottak ki bizonyítványt” – jelentette ki Menczer.

A svédekkel összefüggésben továbbra is vita zajlik. Elmondása szerint tőlük még várnának néhány megnyugtató mondatot és gesztust a jövőben arról, hogy a szövetségi rendszeren belül a kölcsönös tisztelet talaján állva szeretnének velünk együttműködni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!