Már Putyin is elismeri, hogy a szankciók működnek

2023. március 29. – 19:21

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben a magyar kormány minden fronton nyomja a „lábon lőttük magunkat a szankciókkal” propagandát, már maga Vlagyimir Putyin is elismeri, hogy Oroszországnak komoly nehézségekkel kell szembenéznie az inv… bocsánat, a különleges katonai művelet miatti nyugati büntetőintézkedéseknek köszönhetően.

Szerdán például a kormánytagoknak tartott videóeligazításán azt mondta, hogy bár Oroszországnak általánosságban sikerült alkalmazkodnia az új helyzethez, „a törvénytelen korlátozások középtávon negatív hatással lehetnek”.

Putyin eligazít – Fotó: Gavriil Grigorov / Sputnik via Reuters
Putyin eligazít – Fotó: Gavriil Grigorov / Sputnik via Reuters

Éppen ezért arra utasította minisztereit, hogy javítsanak a gazdaság hatékonyságán, és támogassák az orosz technológiai és infrastrukturális fejlődéséhez szükséges beruházásokat. A szankciók egyébként már őszre elkezdték éreztetni a hatásukat, pedig csak február elején léptek életbe az olyan komoly energiaimport-korlátozások, mint az Oroszországból származó finomított termékek importjának tilalma, illetve a csővezetéken az unióba behozott orosz kőolajból az unióban előállított finomított termékek exportjának tilalma (az ún. „reexporttilalom”).

Putyin azt is elmondta, hogy ezen a téren sokat vár a Hszi Csin-ping kínai elnök múlt heti találkozóján megbeszélt együttműködésről, mely a technológiai transzfertől a pénzügyi kapcsolatok erősítéséig nyolc szektort ölel fel. Ahogy azt részletesen bemutattuk, valójában a hagyományos kapcsolatait az agresszióval elvágó Oroszország egyre jobban ki van szolgáltatva Kínának, és ha nem enyhít a háborús politikáján, akkor a kiszolgáltatottság mértéke egyre kellemetlenebb mértéket fog ölteni.

(via Andalou News Agency)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!