Ukrajna szerint orosz rakétákat semmisítettek meg a Krímben

2023. március 21. – 07:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán védelmi minisztérium közlése szerint vasúton szállított orosz rakéták semmisültek meg egy robbanás következtében a Krím félsziget északi részén. „A robbantások folytatják Oroszország demilitarizációját, és előkészítik a Krím félsziget megszállásmentesítését” – áll az ukrán védelmi minisztérium közleményében. Az ukrán kormány szerint a rakétákat az orosz Fekete-tengeri Flottának szánták.

Ukrajna – a szokásokhoz híven – hivatalosan nem ismerte el, hogy ők állnának a támadás mögött.

Dzsankoj város oroszok által kinevezett vezetője, Ihor Ivin azt mondta, hogy a területet drónok támadták meg. Több épület kigyulladt, és az elektromos hálózat is megsérült – idézte Ivint a helyi média. Elmondása szerint egy 33 éves férfit kórházba szállítottak, miután repeszsérülést szenvedett. Arról nem tett említést, hogy katonai célpontok sérültek volna.

Oroszország legutóbb 2022 októberében vádolta Ukrajnát azzal, hogy dróntámadást hajtott végre a krími Szevasztopol kikötőváros és a Fekete-tengeri Flotta ellen. Akkor azt közölték, hogy az ukránok kilenc drónt használtak a csapás során, amelyben megrongáltak egy hadihajót. Ukrajna akkor sem vállalta a felelősséget a támadásért.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!