Váratlanul Kijevbe érkezett Joe Biden

2023. február 20. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Kijevbe érkezett Joe Biden hétfő délelőtt, írja a BBC. Ez az amerikai elnök első látogatása Ukrajnába a háború kitörése óta. Azt korábban is lehetett tudni, hogy Biden a napokban Kelet-Európába látogat a háború kitörésének évfordulója alkalmából, azonban az eredeti tervekben csak egy lengyelországi látogatás szerepelt.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője szombaton egy sajtótájékoztatón még tagadta, hogy tervben lenne egy kijevi látogatás az amerikai elnök részéről, és azt is, hogy a kelet-európai látogatás során találkozna Biden Zelenszkijjel.

Az amerikai elnök újabb félmilliárd dollár értékű támogatást jelentett be a kijevi elnöki palotában Zelenszkij társaságában. Erről itt olvashatnak bővebben.

A következő két napban Biden Lengyelországban tárgyalni fog Andrzej Duda lengyel elnökkel, illetve beszédet is mond majd az orosz invázió évfordulójának alkalmából. Ezenkívül találkozni fog a Bukaresti Kilencek (a NATO keleti határát jelentő országok) vezetőivel is (köztük vélhetően Novák Katalinnal), „hogy megerősítse őket a NATO-országok biztonsága iránti rendíthetetlen támogatásáról”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!