Zelenszkij szerint lehetséges, hogy már idén összeomoljon az orosz agresszió

2023. február 18. – 08:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint lehetséges, hogy már idén összeomoljon az orosz agresszió. A péntek esti videóbeszédében Zelenszkij azt mondta, hogy Kijevben találkozott Mark Rutte holland miniszterelnökkel, és hozzátette: „Hollandiával együtt azon dolgozunk, hogy megbüntessük Oroszországot ezért az agresszióért, és kompenzáljuk a háború okozta károkat. (…) Oroszországot teljes mértékben felelősségre fogják vonni mindazért, amit Ukrajna és az ukrán nép ellen tett.”

Zelenszkij a beszédében a most zajló müncheni biztonsági konferenciára is kitért, erről azt mondta, Ukrajna fő üzenete nyilvánvaló: „Mindent meg kell tennünk azért, hogy az orosz agresszió már idén összeomoljon. Ez lehetséges, ha Ukrajna megkapja az ehhez szükséges fegyvereket.”

„Ezért a diplomáciai maratonunk szünet nélkül folytatódik – a decemberi washingtoni látogatásom óta. Már létrejött egy harckocsikoalíció, már feloldották a nagy hatótávolságú rakéták szállítására vonatkozó tilalmat, már újabb sikerek születtek tüzérségünk megerősítésében, és a világ már azt is tudja, hogy a globális biztonság szempontjából mennyire szükséges egy légikoalíció létrehozása Ukrajna számára” – mondta az ukrán elnök.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!