Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják

2023. január 19. – 18:06

Másolás

Vágólapra másolva

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Alec Baldwin amerikai színészt és Hannah Gutierrez-Reed fegyverszakértőt, miután 2021-ben, a Rust című westernfilm forgatásán elsült a színész kezében lévő, tévedésből éles lőszerrel megtöltött kellékpisztoly, és életét vesztette a film operatőre, Halyna Hutchins.

A töltény a rendező, Joel Souza vállában állt meg, de ő később felépült sérüléséből. Bár Baldwin előzőleg az ABC televíziónak adott interjúban azt állította, nem húzta meg a ravaszt, egy szakértői vizsgálat később kiderítette, hogy a fegyver nem sülhetett el magától.

A mostani döntés kapcsán Mary Carmack-Altwies, Santa Fe kerületi ügyésze úgy fogalmazott, hogy a bizonyítékok, illetve Új-Mexikó törvényeinek áttekintése után megállapította, hogy minden feltétel adott a büntetőeljárás megkezdéséhez. Az ügyész hozzátette, hogy senki nem áll a törvények felett, és mindenki igazságot érdemel.

A vádemelést megelőzően arról olvashattak a Telexen, hogy a színész peren kívüli megállapodást kötött Hutchins családjával, amelynek részleteit nem hozták nyilvánosságra. Alec Baldwin akkor örömét fejezte ki, hogy a Halyna Hutchins családja nevében indított polgári per és a nehéz folyamat során mindenki fenntartotta azt a vágyat, hogy azt tegye, ami a legjobb a 48 évesen meghalt operatőr fiának.

A Baldwin-ügyről és a filmforgatások biztonsági protokolljainak dilemmáiról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!