Alec Baldwin peren kívül megegyezett a lelőtt operatőr családjával

2022. október 5. – 19:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alec Baldwin peren kívül megegyezett Halyna Hutchins operatőr családjával – jelentette be a színész szerdán az Instagram-oldalán. A felek nem hozták nyilvánosságra az egyezség részleteit – írja a Guardian.

„Örömmel jelentjük be a mai napon, hogy rendeződött a Halyna Hutchins operatőr családja nevében indított polgári per. E nehéz folyamat során mindenki fenntartotta azt a vágyat, hogy azt tegye, ami a legjobb Halyna fiának. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ennek a tragikus és fájdalmas helyzetnek a megoldásához” – írta Baldwin.

Hutchins 2021 októberében, a Rust című western forgatása közben sebesült meg halálosan. A Baldwin által használt kellékfegyverbe valahogyan éles lőszer került, és a fegyver az egyik jelenet próbája során véletlenül elsült. A lövedék átfúrta az operatőr testét, majd a rendező Joel Souza vállában állt meg. Hutchinst repülővel szállították egy albuquerque-i kórházba, ahol meghalt.

Az operatőr családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított pert, a kereset szerint felelőtlen munkavégzés és a költségcsökkentés vezetett Hutchins halálához.

A Rust forgatása várhatóan januárban folytatódik, és Matthew Hutchins, Halyna férje lesz a film egyik executive producere, és részesül a film bevételeinek egy részéből. „Nem áll szándékomban vádaskodásba bocsátkozni vagy hibáztatni (a producereket vagy Baldwin urat). Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt. Hálás vagyok, hogy a producerek és a szórakoztatóipari közösség összefogott, hogy tisztelegjenek Halyna utolsó munkája előtt” – közölte Matthew Hutchins.

A Baldwin-ügyről és a filmforgatások biztonsági protokolljainak dilemmáiról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!