Megérkezett Brittney Griner kosárlabdasztár gépe az Egyesült Államokba

2022. december 9. – 12:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tíz hónappal azután, hogy elhagyta az Egyesült Államokat, hogy Oroszországban kosárlabdázzon, Brittney Griner újra hazájában Texas államban landolt – írja a BBC.

Grinert február 17-én, egy héttel az orosz–ukrán háború kitörése előtt tartóztatták le a Moszkva melletti seremetyjevói nemzetközi repülőtéren, miután hasisolajat tartalmazó, elektromos cigarettához való patronokat találtak a poggyászában. Csütörtökön egyezett meg Oroszország és az Egyesült Államok, hogy elcserélik a februárban bebörtönzött amerikai kosárlabdasztárt, a hírhedt fegyverkereskedőre, Viktor Butra, akit 12 éve tartanak fogva egy amerikai börtönben. But az egyik legjelentősebb illegális fegyverkereskedő volt a '90-es években és a kétezres évek elején.

A fogolycserét az Abu Dzabi repülőterén bonyolították le. A kosárlabdázót a szülővárosa közelében található San Antonioba szállították, ahol orvosi vizsgálaton esik át. Felesége, Cherelle Griner, aki csütörtökön részt vett Joe Biden bejelentésén a Fehér Házban, várhatóan itt találkozik vele.

Grinerről és a túszdiplomáciáról itt írtunk részletesebben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!