Elárverezhetik Viktor Medvedcsuk oligarcha 200 millió dolláros jachtját, a pénz Ukrajnát segítené

2022. december 2. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

Árverésre bocsátanák Viktor Medvedcsuk oroszbarát ukrán oligarcha 200 millió dollárt érő szuperjachtját, amelyet még korábban foglaltak le a horvát hatóságok, írja a Guardian az ukrán kormány tájékoztatására hivatkozva.

Az ukránok szerint egy horvát bíróság úgy döntött, hogy a 92 és fél méter hosszú Royal Romance nevű jachtot át kell adni az ARMA nevű ukrán ügynökségnek, amely többek között a korrupcióból és más bűncselekményekből lefoglalt vagyontárgyakat kezeli.

Nyugati kormányok több száz oligarcha vagyonát zárolták, miután Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát. Ezek közé tartoztak a jachtok is, arról itt írtunk bővebben, hogy ezekre mi várhat.

Az ukrán hatóságok április elején jelentették be, hogy őrizetbe vették a szankciókkal is sújtott Medvedcsukot, akit Vlagyimir Putyin komájaként is emlegetnek, miután az orosz elnök az ukrajnai oligarcha 17 éves lányának keresztapja. Végül szeptember közepén egy nagyszabású fogolycsere keretében adták át az oroszoknak. Az orosz fél 215 foglyot engedett el, köztük a mariupoli Azovsztal acélmű védőit, az ukránok pedig 55 orosz állampolgárt és a Putyin-barát oligarchát bocsátották szabadon. (Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!