Navalnij szerint véglegesen büntetőcellába rakták őt a börtönben

2022. november 18. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

Véglegesen magánzárkába, „büntetőcellába” helyezték Alekszej Navalnijt, állítja az orosz ellenzéki politikus az Instagramon.

A 46 éves politikus szerint csütörtökön a börtön tisztviselői azzal vádolták meg, hogy „kirívó bűnöző”, és egy „cellatípusú szobába” helyezték át. Látogatási jogait is korlátozták, a tervezett családi látogatása előtt néhány nappal, Navalnij szerint mindezt azért, hogy elhallgattassák.

A politikus azt mondta, hogy az új helye „egy szokásos szűkös cella, mint a büntetőcella, azzal a különbséggel, hogy nem egy, hanem két könyvet vehet magához, és használhatja a börtönkioszkot, bár nagyon korlátozott költségvetéssel”, írja a BBC.

Navalnijt még 2015-ben három és fél év felfüggesztett börtönre ítélték az úgynevezett az Yves Rocher-ügyben, amiről itt írtunk bővebben, hetente kétszer jelentkeznie kellett a rendőrségen. 2020 augusztusában azonban novicsokkal mérgezték meg, ami után Németországban lábadozott. Az ügyészség szerint ekkor, de néhányszor előtte sem jelent meg a megadott időben a rendőrségen, ezért úgy döntöttek, letöltendőre kell változtatni a felfüggesztett börtönt. Azután került börtönbe, hogy berlini gyógyulása után visszatért Oroszországba. Eredetileg két és fél évet kapott, de aztán csalás és bíróság megsértése miatt további kilenc évet. Vlagyimir Putyin korábban azt is mondta, hogy nem lehet garantálni, hogy Navalnij élve kikerül a börtönből.

Navalnijt egy büntetőtelepen tartják fogva Moszkvától több mint 250 kilométerre, itt és itt írtunk arról, hogy telnek a hétköznapjai a kínzásoktól hírhedt börtönben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!