Az Egyesült Államok moszkvai tisztviselői meglátogatták Brittney Griner kosárlabdasztárt a börtönben

2022. november 3. – 18:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok oroszországi nagykövetségének tisztviselői ma meglátogatták Brittney Griner amerikai kosárlabdasztárt, aki kilencéves büntetését tölti orosz börtönben.

„Első kézből látták szívósságát és kitartását jelenlegi körülményei ellenére. Továbbra is szorgalmazzuk Brittney Griner és Paul Whelan azonnali szabadon bocsátását, valamint minden őrizetbe vett amerikai méltányos bánásmódját” – írta a látogatásról egy amerikai tisztviselő a Twitteren.

Ahogy arról korábban már írtunk, a 31 éves, kétszeres olimpiai bajnok, egyszeres női NBA-bajnok, nyolcszoros All-Star-játékos Grinert 2022. február 17-én, egy héttel az orosz–ukrán háború kitörése előtt tartóztatták le a Moszkva melletti seremetyjevói nemzetközi repülőtéren, miután hasisolajat tartalmazó, elektromos cigarettához való patronokat találtak a poggyászában. Griner a WNBA-szezonok közti szünetekben az orosz bajnokságban is játszott, ezért Oroszországban is ismert sportolónak számít.

A Fehér Ház korábban kirakatpernek nevezte az eljárást, tekintve, hogy még komoly bűncselekményeket elkövető emberek sem kapnak ilyen súlyos büntetést.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!