Eddig több mint 7000 milliárd forintnyi orosz vagyont zároltak az uniós szankciók

2022. október 29. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 17 milliárd eurónyi, azaz körülbelül 7000 milliárd forintnyi orosz vagyon került zár alá az uniós szankciók következtében, mondta szombaton Didier Reynders igazságügyi biztos, aki szerint ezt a vagyont kilencven ember birtokolja.

Az unió már nyolc szankciós csomagot szavazott meg Oroszország ellen, ezekkel például beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújtottak személyeket, orosz termékekre rendeltek el behozatali tilalmat, és ársapkát határoztak meg azokra az Oroszországból induló olajszállítmányokra, amelyeket uniós vagy G7-országhoz tartozó szállítmányozó vállalat juttat el egy harmadik országba.

Az elmúlt hetekben magyar kormánytagok és kormányzati tisztviselők sorra jelentették ki, hogy szerintük az EU-s szankciók – amelyeket a magyar kormány eddig mind megszavazott – nem működnek, és Európa ezzel nem Oroszországot, hanem saját magát gyengíti. Erről beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Dömötör Csaba parlamenti államtitkár is. Itt írtunk arról korábbam, hogy nem igaz, hogy Putyin járt jól a szankciókkal. (HVG)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!