Friss műholdfelvételeket tettek közzé a megrongálódott Krími hídról

2022. október 13. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen friss, október 12-én készült műholdfelvételeket tett közzé a megrongálódott Kírimi hídról a Maxar Technologies. Az egyik felvételen jól látszanak az Oroszországot és a Krím félszigetet összekötő híd javítási munkálatai, miközben a híd épen maradt szakaszán halad az autós forgalom. Egy másik felvételen pedig az látható, hogy rengeteg, kompra váró teherautó torlódott fel Kercsben.

A felrobbantott kercsi híd és környéke 2022. október 12-én – Fotó: Maxar Technologies via AFP A felrobbantott kercsi híd és környéke 2022. október 12-én – Fotó: Maxar Technologies via AFP
A felrobbantott kercsi híd és környéke 2022. október 12-én – Fotó: Maxar Technologies via AFP
A felrobbantott kercsi híd és környéke 2022. október 12-én – Fotó: Maxar Technologies via AFP

Az orosz szárazföld nyugati és a Krím keleti partját összekötő, 18 kilométeres hidat október 8-án, reggel hatkor érte robbanás, az építmény jelentősen, de nem véglegesen és nem használhatatlanul megrongálódott. A robbantás egy Oroszországnak stratégiailag és szimbolikusan fontos célpontot ért, és megölt három embert. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán közölte, hogy nyolc gyanúsítottat vettek őrizetbe a hídon történt robbantás miatt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!