A visszafoglalt ukrán területeken járunk – élőben Kelet-Ukrajnából Nyilas Gergely és Huszti István

2022. szeptember 30. – 19:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ukrajnában zajló háborút kitörése óta nagy erőkkel követjük a Telexen, Nyilas Gergely és Huszti István kollégáink pedig az elmúlt két hétben újra a helyszínről jelentkeznek beszámolókkal, riportokkal. Most Harkivból jelentkeznek be, Munk Veronikának élőben számolnak be a tapasztalataikról.

Több ezer négyzetkilométert szerzett vissza Ukrajna a megszálló orosz hadseregtől az elmúlt hetekben az ország északkeleti részén. Kollégáink ott voltak a visszafoglalás után a helyszínen egy rögtönzött háborús temető feltárásakor Izjumnál, valamint jártak a fontos vasúti csomópontnak számító Kupjanszkban is, ahol humanitárius katasztrófa fenyeget, ha a tél beállta előtt nem sikerül gondoskodni a lakosságról.

Az Ukrajnában zajló háborút kitörése óta nagy erőkkel követjük, Nyilas Gergely és Huszti István kollégáink pedig most újra a helyszínről jelentkeznek beszámolókkal, riportokkal. Ha fontosnak tartod a munkánkat, legyél te is a rendszeres támogatónk!

A Harkivtól északra, az orosz határtól néhány kilométerre fekvő Kozacsa Lopanyban beszéltek volt ukrán foglyokkal is, akik azt hitték, nem jönnek ki élve a börtönné alakított zöldséges pincéből. De jártak Harkivban a delfináriumban is, amely a háborús körülmények, az orosz tüzérségi támadások ellenére sem állt le. Most pedig a delfinek és belugák közös úszással gyógyítják a háborús traumát átélt katonákat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!