Putyint belekényszerítették a háborúba Berlusconi szerint

2022. szeptember 23. – 11:35

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy tűnik, Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök együttérez Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, legalábbis erre utal az egyik megjegyzése – írja a Guardian. „Putyint az orosz nép, a pártja, a miniszterei kényszerítették arra, hogy elindítsa ezt a különleges műveletet” – vette át Berlusconi a „háború” megnevezést gondosan kerülő orosz retorikát.

Berlusconi a Reuters szerint csütörtökön este azt is mondta, hogy Moszkva eredeti terve az volt, hogy „egy hét alatt” meghódítja Kijevet, Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt „tisztességes emberek kormányával” váltja fel, és azután „egy újabb hét után” kiszáll. „Nem is értettem, miért terjeszkedtek az orosz csapatok Ukrajnában, miközben szerintem Kijev körül kellett volna maradniuk” – zárta gondolatait az olasz politikus.

Berlusconi Forza Italia nevű pártja egy jobboldali koalícióhoz tartozik, amely várhatóan vasárnap megnyeri az általános választásokat. A koalíció vezető ereje az Olasz Testvérek nevű párt, mely a fasiszta nosztalgia ellenére az utóbbi időben a retorika szintjén folyamatosan mérséklődött, miközben a tagság azért továbbra is rendszeresen kibeszél a szélsőjobbra. Korábbi cikkünkben olvashat erről részletesen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!