Túl közel lépett II. Erzsébet koporsójához, vádat emeltek ellene

2022. szeptember 18. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 28 éves férfi ellen közrend elleni bűncselekmény miatt emeltek vádat Nagy-Britanniában, miután pénteken kilépett a gyászolók sorából, hogy megközelítse a királynő koporsóját.

A BBC azt írja, az élő tévéközvetítés megszakadt, amikor Muhammad Khan közelebb lépett a királynő koporsójához. A férfit „riadalom, zaklatás vagy stressz” okozására irányuló magatartással vádolják.

Ő a második ember, akit azzal vádolnak, hogy bűncselekményt követett el, miközben sorban állt a királynő ravatalánál. Egy 19 éves férfi ellen szexuális zaklatás miatt emeltek vádat.

Ahogy arról korábban a Telexen is olvashattak, rengetegen kíváncsiak II. Erzsébet ravatalára, pénteken már 24 órás volt az oda vezető sor. Az Independent cikke szerint több mint 700 sorban álló embert láttak el a mentők.

Első este a Telex helyszíni stábja beszélgetett is a sorban állókkal, így derült ki, hogy volt, aki orvosi kezelését megszakítva sietett haza Hollandiából, más a nyaralásának vetett véget, hogy búcsút vehessen királynőjétől, akire hozzátartozóként tekint. II. Erzsébet gyermekei péntek este virrasztottak a koporsójánál, az unokái pedig szombat este tették meg ugyanezt.

Az már múlt héten kiderült, hogy II. Erzsébetet szeptember 19-én, vagyis hétfőn temetik majd, a londoni rendőrség tisztviselője erről egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, ez lesz a legnagyobb esemény, amit valaha biztosítottak. A temetésre mások mellett Novák Katalin magyar államfőt is meghívták. A szertartás után a koporsót gyalogos menettel a londoni Hyde Parknál található Wellington-diadalívhez kísérik, ahol halottaskocsira rakják, és Windsorba szállítják. II. Erzsébet királynőt ott, a Szent György-kápolnában helyezik majd végső nyugalomra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!