Kreml: Oroszország el fogja érni a katonai céljait Ukrajnában

2022. szeptember 12. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml továbbra is ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy Oroszország el fogja érni katonai céljait Ukrajnában. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy hétfői sajtótájékoztatón nem kívánt közvetlenül válaszolni arra az újságírói kérdésre, hogy Vlagyimir Putyin elnök bízik-e a katonai vezetésében, és azt válaszolta, hogy a „különleges művelet” addig folytatódik, amíg el nem érik a céljaikat.

Ez volt a Kreml első reakciója a múlt heti villámgyors ukrán ellentámadásra, amelyben Kijev szerint néhány nap alatt több mint háromezer négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza a harkivi régióban.

Arra a kérdésre, hogy Putyin válaszként elrendeli-e az általános mozgósítást, Peszkov kitérő választ adott, és a védelmi minisztériumhoz irányította az újságírókat. A Kreml szóvivője azt is közölte, hogy Oroszország nem lát kilátást az Ukrajnával folytatandó béketárgyalásokra. Elmondta, hogy nem folynak tárgyalások a zaporizzsjai atomerőmű esetleges demilitarizálásáról sem, annak ellenére, hogy ez az egyik legfontosabb ajánlása a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség szakértői jelentésének.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!