Zelenszkij főtanácsadója a krími légibázison történt robbanáshoz hasonló támadásokat jósol

2022. augusztus 16. – 20:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A krími orosz légibázison történt robbanáshoz hasonló támadásokat jósol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadója, Mihajlo Podoljak. A Guardiannek azt nyilatkozta, hogy Ukrajna ellentámadást folytat, amelynek célja, hogy káoszt teremtsenek az orosz erők köreiben azáltal, hogy mélyen a megszállt területeken támadják az utánpótlási vonalaikat.

„Stratégiánk a logisztika, az utánpótlási vonalak, a lőszerraktárak és a katonai infrastruktúra egyéb objektumainak megsemmisítése. Ez káoszt teremt az erőikben” – mondta Podoljak, aki azt is jelezte, hogy Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti a Kírmi hidat, ami a megszállt félszigetet köti össze az orosz szárazfölddel a Kercsi-szoros felett. „Ez egy illegális építmény, a Krímben állomásozó orosz erők ellátásának fő útvonala. Az ilyen objektumokat meg kell semmisíteni” – mondta.

Podoljak, aki a konfliktus korai szakaszában a tűzszüneti tárgyalások egyik tárgyalója volt, azt mondta, nincs kilátás arra, hogy Oroszország komolyan tárgyaljon addig, amíg nem szenvedett vereséget a harctéren. Azt mondta, hogy néhány meg nem nevezett európai ország „illúzióban él”, ha azt hiszik, a Kreml jóhiszeműen állna a tárgyalásokhoz.

A főtanácsadó dicsérte Nagy-Britannia eddigi szerepét Ukrajna támogatásában, amely szerinte bizonyos tekintetben meghaladta az Egyesült Államokét is, és azt mondta, arra számít, hogy az erős támogatás Boris Johnson miniszterelnök lemondása után is folytatódik majd.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!