Kétmillió rubeles pénzbírságot szabott ki a Twitchre egy orosz bíróság

2022. augusztus 16. – 17:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy orosz bíróság pénzbírságot szabott ki az amerikai székhelyű Twitch streaming oldalra, amiért egy olyan rövid, 31 másodperces videó volt elérhető a felületükön, amely a bíróság szerint "hamis" információkat tartalmazott a Bucsában elkövetett állítólagos háborús bűncselekményekről". Ennél több részletet azonban nem közöltek a videó tartalmáról. Mivel a Twitch nem távolította el a kifogásolt felvételt, ezért a bíróság kétmillió rubel (közel 13 millió forint) megfizetésére kötelezte a céget. Az Amazon tulajdonában lévő Twitch egyelőre nem reagált az ügyre.

Oroszország már többször fenyegetett bírsággal olyan oldalakat – köztük a Google-t, a Twittert és a Wikipediát, amelyeket azzal vádolt, hogy a háborúval kapcsolatos "hamis" tartalmaknak adnak felületet.

Ukrajna és szövetségesei azzal vádolják az orosz erőket, hogy atrocitásokat és háborús bűncselekményeket követtek el Kijev környéki városokban, köztük Bucsában, ahol az orosz csapatok kivonulása után tömegsírokat találtak. Moszkva következetesen tagadja, hogy erői civileket mészároltak volna le Ukrajnában.

(Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!