Újabb robbanások a Krímben, ég egy lőszerraktár

2022. augusztus 16. – 09:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét robbanásokat jelentettek az orosz megszállás alatt álló Krím félszigetről: most a Krím északi részén, a Dzsankoj melletti Maiskoje faluban lévő lőszerraktár gyulladt ki. A tűzesetről az orosz állami média is beszámolt. A TASZSZ idézte Szergej Akszjonovot, a Krím oroszok által kinevezett közigazgatási vezetőjét, aki azt mondta: egy katonai egység ideiglenes raktárában lőszerek robbantak fel. A helyszíne körül öt kilométeres zónát zártak le, az embereket evakuálják. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Az ukrán erők nem erősítették meg, de nem is tagadták, hogy ők követték volna el a támadást. Mihajlo Podoljak elnöki főtanácsadó azt írta a Twitterén, hogy „a Krím félsziget a Fekete-tengerről, a hegyekről, a kikapcsolódásról és a turizmusról szól, de az oroszok által megszállt Krímben nagy kockázata van a raktárak felrobbanásának, valamint a betolakodók és a tolvajok elhalálozásának. A terület demilitarizálása folyamatban van.”

Augusztus 9-én hatalmas robbanások rázták meg a Krím félszigeten lévő szaki légi támaszpontot. A robbanásban több orosz harci repülőgép megsemmisült. Ukrajna akkor sem ismerte el, hogy köze lenne az akcióhoz. Az ukrán védelmi minisztérium például azt közölte: nem tudják, mi okozhatta a robbanást, de azt javasolták, hogy az emberek figyeljenek a dohányzást tiltó táblákra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!